انواع نرده ها مانند نرده سنگی، نرده چوبی، نرده آهنی، نرده استیل، نرده بتنی، نرده کابلی، نرده گچی و … جز اجزای اصلی ساختمان ها برای نمای ساختمان، راه پله ها و طراحی دکوراسیون داخلی می باشند. یکی از نکات مهم برای انتخاب نوع نرده تناسب آن با دیگر اجزای ساختمان می باشد که باعث می شود جذابیت و زیبایی خاصی به ساختمان ببخشند. انواع متنوع نرده ها هر کدام زیبایی و کاربرد خاص خودشان را دارند که یکی از انواع پرکاربرد و زیبای آنها نرده سنگی می باشد. سنگ به عنوان یک ماده ی طبیعی از گذشته تا به امروز برای ساخت انواع تزیینات ساختمان مانند نرده ها کاربرد فراوان داشته است.
سنگ به دلیل داشتن مقاومت و استحکام بالا و همچنین قابلیت حکاکی و برش کاری روی آنها یکی از بهترین و پرطرفدارترین متریال ها برای تزیینات ساختمان می باشد. نرده های مورد استفاده در فضای باز و فضای داخلی ساختمان تقریبا کاربرد مشابهی در حفظ امنیت و زیبایی نما و دکوراسیون دارند. نرده های مورد استفاده در فضای باز بیشتر در معرض شرایط جوی قرار می گیرند به همین دلیل باید دارای مقاومت بالایی باشند به همین علت نرده های سنگی بسیار مناسب می باشند.
انواع نرده سنگی :
انواع نرده های سنگی می توانند از جنس سنگ های طبیعی و سنگ های مصنوعی باشند همچنین شکل آنها نیز متفاوت و می توانند به صورت چهارگوش یا گرد، مدل رومی کلاسیک، طرح تیتان، طرح آریو، طرح ژاکلین، طرح رایمون، طرح زمرد و … و دارای جنس متفاوت مانند سنگ های تراماربل، تراورتن، مرمریت و … باشند. نرده سنگی نسبت به سایر حفاظ ها محبوبیت بیشتری دارد زیرا سنگ های طبیعی با داشتن تنوع در رنگ و نقش های طبیعی زیبایی خاصی دارند و همه ی افراد با همه ی سلیقه ها جذب آن می شوند و باعث ایجاد حس آرامش در ذهن بیننده ها می شود. نرده های سنگی برای استفاده در راه پله ها، بالکون ها، تراس، پشت بام و … بسیار مناسب می باشند.
نرده سنگی مصنوعی:
سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی وزن کمتری دارند و می توان آنها را در انواع متنوع و مرغوب تولید کرد. سنگ های مصنوعی مورد استفاده در ساخت نرده های سنگی نوعی از بتن فراوری شده می باشند که دارای مقاومت کششی و فشاری بالایی هستند. از دیگر مزایای سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی قابلیت مسلح کردن آنها می باشد. سنگ های مصنوعی قابلیت شکل پذیری خوبی دارند از این رو برای ساخت نرده های سنگی مناسب می باشند و همچنین می توانند سطح صیقلی و جذابی داشته باشند. سنگ های مصنوعی با داشتن تنوع در رنگ و شکل محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و برای انواع تزیینات ساختمان مانند نرده ها مورد استفاده قرار می گیرند. از لحاظ ظاهر سنگ های مصنوعی شباهت بسیار زیادی به سنگ های طبیعی دارند و از زیبایی خاصی بهره مند می باشند.
خصوصیات نرده پلیمری
نرده پلیمری یکی از بهترین حفاظ ها از لحاظ داشتن استحکام و مقاومت بالا می باشد و طول عمر مفید زیادی دارد.
نرده های پلیمری ضد حریق هستند و در صورت آتش سوزی به هیچ عنوان آتش را گسترش نمی دهند.
نرده های پلیمری برا خلاف نرده های چوبی قابلیت شستشو دارند و در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند.
نرده های پلیمری در برابر آفتاب بسیار مقاوم هستند برخلاف نرده های فلزی که در برابر آفتاب زنگ می زنند.
نرده های پلیمری بر خلاف نرده های استیل که در برابر آفتاب به مرور زمان سیاه می شوند در برابر آفتاب مقاوم هستند.
نرده های پلیمری در تراس، لاغچه پشت بام و … امنیت بسیاری ایجاد می کنند و رفت و آمد را آسان تر می کنند.
این نوع نرده ها در برابر ضربه و یخبندان نیز بسیار مقاوم هستند.
در برابر انقباض و انبساط ترک برنمی دارند.